back

 

THE FOUNDRY , CAVENDISH STREET : LEEDS

Client : ATC Properties / Ashcourt Properties Ltd

 

The design addresses a challenging context with a varied palette of materials, DLA drew inspiration from the tonal quality of the established built form of the brown and buff brick built properties.

The staggered pigmento brown zinc cladding vertical cassette provided a light-weight cladding solution that allowed the contractor to utilise a more cost effective light steel frame structural solution across the 10 storey structure.

The matt finish of the zinc is complemented by the inset metallic gold panels within the window system emphasising the staggered window arrangement.

The scheme created a series of new spaces around the building both public and private, enhancing the public realm and creating new public routes to the universities and city centre.