back

 

WATERLOO ROAD : LONDON

Sectors : Homes / Re-Use

Client : Acorn Property Group

 

DLA were appointed to create a roof top extension to an existing building in Southwark. The proposed development was for two apartments and improved facilities to the existing building.

After carefully considering the architecture of the existing building, DLA proposed to introduce a form of ‘floating’ colonnade at third and fourth floor level, which reflects the arrangement of pilasters at ground floor level, and which is in the same plane as the existing main elevation.

The effect of the introduction of the colonnade is to make the proposed 5th floor extension appear as a single floor set-back to the extended massing and framing of the ground to fourth floors. This treatment deals effectively with the overall balancing of the main elevation, and ensures that the existing third floor extension and proposed fifth floor extension appear subservient to the main mass of the building.