back

 

PAEDIATRIC PALLIATIVE CARE UNIT : GREENVILLE, NC

Client : Vidant Health

 

The Paediatric Palliative Care Unit provides a pleasant, patient-centred,
compassionate environment
to comfort both patients and families. Several design elements serve to
alleviate
the
anxiety
of patients and their families and friends. The angled head wall allows the patient an increased view of the suite and garden; the clinical elements, such as medical gases and an equipment closet located near the patient bed, are concealed.

Positive distractions
were imperative for the success of this room. Unique architectural soffits with crystal-light lens allow for
playful
light
designs
on the ceiling. An artistic chandelier is centered over the round window and glows whimsically against the night sky. A
custom designed
half-round fish tank is installed between the patient room and the family room, allowing enjoyment of this feature throughout the space. To access the adjacent
landscaped garden
, the suite’s patio doors open fully, allowing the queen-sized paediatric patient bed to be rolled outside.